Popravilo delov iz steklenih vlaken

Naša strokovna ekipa izredno dobro obvlada popravila delov iz steklenih vlaken. Zato nam lahko zaupate, da bomo plovilu povrnili izgled in stabilnost. Za popravilo delov iz steklenih vlaken se obrnite na nas.

Kakšne metode popravil opravljamo:

Lepljenje:

V primeru manjših razpok ali poškodb steklena vlakna popravimo z lepljenjem. Uporabljamo poseben epoksidni ali poliestrski lepilni sistem, ki omogoča trdno povezavo med vlakni in obnovljeno površino.

Polnjenje in brizganje:

Pri večjih poškodbah, kot so luknje ali razbitine, je boljša metoda polnjenja in brizganja. Ta postopek vključuje polnjenje poškodovanih območij s steklenimi vlakni ali kompozitnim materialom, nato to površino oblikujemo. Vse zaključimo še z brušenjem in barvanjem. Končni izdelek je enak originalu.

Laminacija:

Za obsežnejše popravke, ki zahtevajo obnovo večjih površin, pa se uporabljamo postopek laminacije. To vključuje nanos plasti steklenih vlaken na poškodovano področje, ki se nato utrdi s smolo. Ta postopek zagotavlja močno in trajno popravilo.

Zamenjava delov:

V nekaterih primerih, ko je poškodba preveč obsežna ali kompleksna, je lahko najboljša možnost zamenjava celotnega dela. Pred začetkom takega posega se vedno o tem posvetujemo z naročnikom.

Zaščitno (preventivno) vzdrževanje:

Poleg popravil je ključnega pomena tudi redno vzdrževanje delov iz steklenih vlaken, da se preprečijo morebitne poškodbe. Redno čiščenje, pregledovanje in morebitno prebarvanje lahko podaljšajo življenjsko dobo teh delov in preprečijo potrebo po obsežnih popravilih v prihodnosti.

Pri vsakem popravilu delov iz steklenih vlaken je pomembna uporaba pravilnih materialov, tehnik in ekspertnega znanja, kar zagotavlja trajno in zanesljivo obnovo.

Lost your password?